Clock & Translate

31 Οκτωβρίου 2013

ΕΑΝ ΕΝΔΩΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ‏



Ενώ η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδος, τα νέα επώδυνα για το λαό μέτρα έρχονται. Βρίσκονται προ των πυλών, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Στουρνάρα, τον οποίο κανένας πλέον δεν παίρνει στα σοβαρά, αφού η μέχρι τούδε υπουργική του θητεία δεν πείθει για την ειλικρίνεια και συνέπεια των λεγομένων του!
Αλλωστε, η προϊσταμένη του αρχή, η τροϊκα, έσπευσε αμέσως να τον διαψεύσει, διαμηνύοντας προς την Κυβερνηση ότι οφείλει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Να επιτύχει δηλαδή τους στόχους όπως αυτοί έχουν καταγραφεί, κοινή συναινέσει, στο Μνημόνιο το οποίο έχουν δεσμευθεί να τηρήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Οπως είναι γνωστό, αυτοί οι στόχοι,αφορούν το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουμε κάθε χρόνο. Και, επειδή η Τροϊκα πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός



του κ. Στουρνάρα για το 2014 αντί πλεονασμάτος θα ειναι έλλειματικός, απαιτεί να ληφθούν νέα επώδυνα για το λαό μέτρα!

Ετσι, η κυβέρνηση βρίσκεται τούτη την ώρα σε δεινή διλληματική θέση! Δεν γνωρίζει τι πρέπει να πράξει! Να συγκρουστεί με την τροϊκα, αρνούμενη να υπακούσει στα απαράδεκτα κελεύσματά της, η να συμμορφωθεί με τις “διαταγές” της;

Οι πολίτες λοιπόν περιμένουν τώρα απο τους κυβερνώντες να πάρουν σαφή θέση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτικά παιχνίδια. Προχθές ο Πολυδωρας, απο τα παλαιά ηγετικά στελέχη της ΝΔ, εξαπέλυσε μύδρους κατα της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι: παίζει με το λαό, με τους……”ηλίθιους” που κυβερνάνε και τον πόνο τους!!! Ειναι βαριές κουβέντες, τα όσα δημόσια δηλώνει ένας κυβερνητικός βουλευτής , ιστορικό στέλεχος της ΝΔ. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει έμπρακτα με την πολιτική της! Να μην ενδώσει, δηλαδή, σε άλλες πιέσεις της Τροϊκα!

Γιατι αν ενδώσει, θα πρέπει να ετοιμάζεται να…παραδώσει μαζί και την….εξουσία!!! Οι “ηλίθιοι” κατά τον Βύρωνα, δεν θα ανεχθούν πλέον κανέναν να παίζει με τον πόνο τους!!!

*Δικηγόρος, τ. Βουλευτής
Σχολιάστε:

Blogger Widgets